Sofra
Popüler magnolia tarifini bu sefer labneli yaptık! Hafif ve sütlü tatlı arayanların severek yapmak isteyeceği labneli magnolia tarifi.

MALZEMELER

    5 su bardağı süt

    1 adet yumurta sarısı

    1 su bardağı toz şeker

    2 yemek kaşığı un

    2 yemek kaşığı mısır nişastası

    1 paket krema

    1 paket labne peyniri

    3 paket yulaflı bisküvi (1 paket 140 gram)

    SÜSLEMEK İÇİN

    Antep fıstığı

Süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alıp, ocağa oturtun ve kaynatın. Akıcı kıvamlı muhallebi olana dek karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Mikser yardımıyla 2 dakika çırpıp, kremayı ilave edin. Ardından labne peynirini katıp 6 dakika mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir yerde bisküviyi rondodan geçirin. Kullanacağınız kupların tabanlarına 1.5 yemek kaşığı bisküvi tozu yerleştirin. Üzerlerine 2 kepçe muhallebi döküp, yeniden 1.5 yemek kaşığı bisküvi ilave edin. Kalan muhallebi ve bisküvi tozunu ince katman olacak şekilde kat kat kuplara pay edip, Antep fıstığı serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.