Sofra
Hemen her yemeğin yanına eşlikçi olabilen pilav; çeşitli sebzelerle zenginleştirildiğinde ise ana yemek mertebesine yükseliverir. Biber, havuç, bezelye ve mısır eklediğimiz ‘sebzeli pirinç pilavı’ da tam bir ana yemek olabilen tariflerden. Şimdiden afiyet olsun.

4 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç

    Birer adet soğan, kapya biber ve havuç

    2 diş sarımsak

    50 gram tereyağı

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yarımşar su bardağı bezelye ve haşlanmış mısır

    1.5 su bardağı su

    1.5 çay kaşığı tuz ve karabiber

Soğan, kapya biber, havuç ve sarımsağı Arnica Rapid Pro mini doğrayıcının haznesine aktarıp doğrayın. Kenara alın.

Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Tereyağı eriyene kadar ısıtın. Üzerine doğradığınız sebze karışımını ilave edin. Karıştırarak kavurun.

Bezelye, mısır, yarım saat suda ıslatılıp suyu süzülmüş pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Suyunu ayarlayın. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.

Kaynayana kadar yüksek, kaynamaya başlayınca kısık ısıda pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.