150 gram kıyma
4 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı tane karabiber
Birer adet kapya ve çarliston biber
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN: 1 yemek kaşığı nane
Tereyağını ve kıymayı tencereye aktarıp kavurun. Kapya ve çarliston biberi küp doğrayın. Tencereye ilave edip kavrun. Tarhanayı bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı kaynamış su ilave edip karıştırarak açın. Sarımsağı kıyıp tencereye ilave edin. Tuz ve pul biberi katıp karıştırın. Arnica Go kişisel blender setinin öğütücü aparatında tane karabiberi çekip çorbaya ilave edin. Unu sonra da salçayı ekleyip karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Tarhanayı ilave edin. Üzerine kaynar haldeki 5 su bardağı suyu ekleyin ve karıştırın. Çorba kaynamaya başlayınca ocağın ısısını düşürün. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine kuru nane serpin. Sıcak olarak servis yapın.