
1 adet bütün tavuk
7.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı siyez unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
1 yemek kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
HAMUR İÇİN
5 yemek kaşığı tepeleme siyez unu
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Tavuğu tencereye alıp su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kemiklerini ayırıp didikleyin. Ayrı bir tencerede unu zeytinyağında kavurun. Salça, toz kırmızıbiberler ve pul biberi ilave edin. Tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra tavuk etini katın. Yaklaşık 15 dakika pişirin. Hamur için tüm malzemeyi Arnica blender setin karıştırma haznesine alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Daha sonra tencereye aktarıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Fazla derin olmayan ve hafifçe ıslatılmış bir kalıba dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin. Çorbanın yanında servis yapın.