Düğün Çorbası
 
                                                Zengin lezzeti ve doyurucu kıvamıyla sofraların baş tacı: Düğün Çorbası! Kuzu eti, limonlu terbiye ve pul biberin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu geleneksel tadın tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Kuzu eti, su ve kabukları soyulmuş bütün soğan, arzuya göre 2-3 parça kuzu kemiğini basınçlı tencereye alıp 30 dakika iyice haşlayın. Daha sonra kemikleri ve soğanı tencereden çıkarın. Süzgeç yardımıyla eti tencereden alıp tabağa yerleştirin. Didikleyip yeniden tenceredeki suyuna ilave edin. 
- 
                    2
                    Ayrı bir yerde zeytinyağı ve unu çukur bir kaba alıp, pembeleşene dek kavurun. Daha sonra tencereye ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Koyu kıvam alana dek çorbayı pişirin. 
- 
                    3
                    Terbiye için yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. Soğuk su ekleyip, karıştırın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip, hızlıca karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzeri için pul biberi zeytinyağında yakıp çorbanın üzerine gezdirin. Reyhan serpin ve sıcak olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     DİLŞAT YAŞAR
                                                DİLŞAT YAŞAR
                                             
                                     
                                     EMİNE TUNADAN
                                                EMİNE TUNADAN
                                            