
400 gram bamya
300-400 gram jülyen doğranmış bonfile
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş taze sarımsak
4-5 adet kiraz domates
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber
SOS İÇİN
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam zerdeçal
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Bamyayı ayıklayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayıp fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Eti, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda yapışmaz yüzeyli tavada arada bir sallayarak pişirin. Eti tavadan alıp, aynı tavada ikiye kesilmiş domates ve doğranmış biberi de hafif soteleyin. Daha sonra tüm salata malzemesini geniş bir kapta birleştirin. Sos için tüm sos malzemesini iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.