1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, kıyılmış hurma
Yarım su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı portakal suyu
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
Hurma, sıcak su, portakal suyu, 2 yemek kaşığı esmer şeker, limon suyu ve limon kabuğunu bir tencereye alın. Orta ısıda hurma yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırıp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde un, yulaf ezmesi, kalan 1 su bardağı esmer şeker, tereyağı ve tuzu bıçak yardımıyla ve ufalanana kadar karıştırın. Karışımın yarısını küçük boy kare kalıba alın. Üzerine iyice bastırarak yerleştirin. Hurmalı karışımı üzerine yayın. Kalan unlu kırıntıyı ekleyip hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı geçince dilimleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.