KEK İÇİN
125 gram tereyağı
200 gram bitter çikolata
15 gram kakao
3 yemek kaşığı su
3 adet yumurta
150 gram toz şeker
90 gram un
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
ARASINA ve SÜSLEMEK İÇİN
300-350 gram çilek
KREMA İÇİN
3/4 su bardağı un
3/4 su bardağı toz şeker
750 ml süt
1 paket vanilya
90 gram tereyağı
ÇİLEK PÜRESİ İÇİN
Yarım kg çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kek için 24x24 cm'lik kare fırın kabının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın. Yanlarına 1 çay kaşığı eritilmiş tereyağı sürün. Kalan tereyağını sos tenceresine alarak kısık ısıda eritin ve ocaktan alın. Parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir yerde kakao ve suyu karıştırın. Daha sonra çikolatalı karışıma katıp karıştırın. Yumurtaları mikser yardımıyla, rengi açılana kadar 4- 5 dakika çırpın. Toz şeker ekleyip köpükler oluşana kadar 3-4 dakika daha çırpın (bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz). Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip, alttan üste doğru spatula ile homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Un, tuz ve vanilyayı birlikte eleyerek sıvı karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın ve fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 15 dakika pişirip ılınması için kenara alın. Arası için çilekleri incecik dilimleyip, kekin üzerine tek sıra halinde yerleştirin. Kreması için un ve şekeri karıştırın. Süt ekleyip orta ısıda sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ilave edin. Mikser yardımıyla 5-6 dakika çırpın. Krema ılınınca çileklerin üzerine kaşık yardımıyla dökün. Kaşığın tersi ile üzerini düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat ya da vaktiniz varsa bir gece dinlendirin. Çilek püresi için çilekleri blender'de çekin. Sos tenceresine alıp, üzerine şeker ve limon suyu ekleyin. Koyulaşana kadar 20 dakika pişirin. Tamamen soğuyunca tatlının üzerine dökün. Dilimleyip, çilekle süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.