Limonlu Tatlı

Limonlu Tatlı

Lezzetli ve ekşi bir tatlı arıyorsanız bu tarif tam size göre...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ve mikserin düşük devrinde çırparak ekleyin.

  • 2

    Un, kabartma tozu ve tuz ekleyip karıştırın. Limon kabuğu ilave edip karıştırdıktan sonra orta boy dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

  • 3

    Sürenin sonunda kekin orta kısmına kürdan batırın. Hamurun kürdana yapışıp yapışmadığını kontrol edin. Yapışmıyorsa fırından çıkarın

  • 4

    . Keki kalıbından çıkarmadan spatula ile kenarlarından geçip kek kalıbından çıkmasını kolaylaştırın. Sos için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın.

  • 5

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...