Armut Tatlısı

Sağlıklı bir tatlı tarifi arayanlar bu tarif tam size göre

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Suyu ve kızamık şekerini düz bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından baharat ve armutları ekleyin.
  • 2
    Yaklaşık 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirin. Armutları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile beraber servis yapın.

    AKLINIZDA BULUNSUN

    Kızamık şekeri, lohusa şekeri olarak da bilinir. Aktarlarda ve baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Tarifi kızamık şekeri yerine 1 su bardağı toz şekerle de hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız şerbeti soğutup içecek olarak da servis yapabilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...