Armut Tatlısı
Sağlıklı bir tatlı tarifi arayanlar bu tarif tam size göre
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Suyu ve kızamık şekerini düz bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından baharat ve armutları ekleyin.
-
2
Yaklaşık 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirin. Armutları çıkarıp ılınmaya bırakın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile beraber servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Kızamık şekeri, lohusa şekeri olarak da bilinir. Aktarlarda ve baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Tarifi kızamık şekeri yerine 1 su bardağı toz şekerle de hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız şerbeti soğutup içecek olarak da servis yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL