Üzümlü Kremalı Mereng

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta aklarını mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar çırpın. Pudra şekeri, vanilya ve krem tartarı ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpma kabını ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa mereng hamuru pişirmeye hazır hale gelmiş olacaktır.

  • 2

    Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Aralıklı olarak 8'er santimlik daireler çizin. Mereng hamurundan kaşıkla bu dairelerin içlerine eşit oranda pay edin. Ortalarına hafif çukurlar açarak önceden ısıtılmış 130 derecede fırında 50 dakika pişirin. Fırın kapatıp kapağını açmadan tamamen soğuyana kadar fırında bekletin.

  • 3

    Krema malzemelerini derin bir kapta iyice çırparak sıkma torbasına alın ve buzdolabında bekletin. Servis yapmadan kremadan merenglerin üzerine sıkın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...