Pratik Kış Tatlısı

Pratik Kış Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Muzları boylamasına ortadan ikiye kesin.
  • 2
    Bir tavada tereyağını ısıtın. Esmer şekeri ekleyin. Hafif fokurdayıp karamel kokusu gelince muzların iç yüzleri karamelin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. 1 dakika sonra ocaktan alın.
  • 3

    Kiviyi dilimleyin. Kiviyi ve dondurmayı servis tabağına koyun. Ilık muzları nazikçe tavadan alıp servis tabağına yerleştirin. Nar ve üzümleri serpiştirin Bir kaşıkla tavada kalan sosu meyvelerin üzerinde gezdirin. Tarçın döküp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...