Sofra
Gözünüzü kapatın ve 1920’li yılların İstanbul’unda, Beyoğlu’nda olduğunuzu; Baylan veya Patisserie de Pera’dan mis gibi kurabiye kokularının geldiğini hayal edin. Bu kurabiyelerden biri çikolata dolgulu kurabiye olabilir…

4-6 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    25 gram oda ısısında tereyağı

    160 gram pudra şekeri

    2 adet yumurta

    1 adet yumurtanın sarısı

    1 çay kaşığı toz tarçın

    250 gram un

    100 gram ince çekilmiş fındık

    Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

    Bir tutam tuz

    ARASI İÇİN

    1 su bardağı eritilmiş bitter veya sütlü çikolata

İki adet fırın tepsisini tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdı yerleştirin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını toz şekerle birlikte çırpın. 10 dakika çırpmanız yeterli olacaktır. Yumurtaları 2 dakika arayla ekleyerek çırpmaya devam edin. Tarçını ilave edin. Başka bir kasenin içinde elenmiş un, çekilmiş fındık, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar eklerken bir taraftan da spatula ile karıştırın. Hamuru düz ve kalın uçlu duy takılmış hamur sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıtlarının üzerine yuvarlak olacak şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra iki kurabiye arasına çikolata sürüp birbirine yapıştırın. Servis yapın.