
300 gram taze bakla
300 ml + 1.5 litre su
1 kase yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
100 gram tereyağı
100 gram un
Yarım demet kıyılmış dereotu
2 dal nane
100 gram haşlanmış nohut
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
6-7 dal kıyılmış dereotu
Taze baklayı ayıklayıp 1.5 cm'lik parçalar halinde kesin. Bakla ve 300 ml suyu tencereye alın. Kısık ısıda bakla hafif yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan alıp baklayı suyun içinde bekletin. Yoğurt ve yumurta sarısını Arnica blender setin karıştırma haznesine alıp çekin. Üzerine 1.5 litre su ekleyip yeniden çekin ve kenara alın. Tereyağını tencerede eritip unu ekleyin ve kısık ısıda kavurun. Çiğ kokusu kaybolduktan sonra baklayı suyu ile birlikte ilave edin. Su kaynamaya başlayınca yavaşça ve karıştırmaya devam ederek yoğurtlu karışımı ilave edin. Kısık ısıda karıştırmaya ara vermeden 5 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın. Dereotunu ve nohudu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorba kaselerine pay edin. Üzerlerine dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.