2 adet yufka
HARÇ İÇİN
2 adet haşlanmış tavuk göğüs
Birer adet küp doğranmış çarliston ve kapya biber
2 diş kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Birer çay kaşığı tuz ve karabiber
YUFKALARIN ÜZERİ İÇİN: 40 ml zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Harç için bir kaseye aldığınız tavuk göğsünü Arnica Diva el blender seti ve narenciye sıkacağının mikser'i ile didikleyin. Biberleri, sarımsağı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kenara alın. Yufkaların her birini 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin. 2 adet üçgen yufkayı düz bir zemine ve üst üste yerleştirin. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Uzun tarafına 1 yemek kaşığı tepeleme harçtan koyun. Yufkaları önce yanlardan içe doğru kapatın sonra ileriye doğru rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harcı aynı şekilde hazırlayın. Börekleri Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün haznesine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
SOFRA'NIN NOTU: Börek miktarı fazla olduğu için iki defada Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün haznesinde pişirin.