
2 adet patates
1 adet beyaz soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 dal taze soğan
2 yemek kaşığı kepekli un
Yeteri kadar tuz
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN
Zeytinyağıİki yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kısık ısıda karıştırarak 15 dakika pişirin. Patatesleri rendeleyip suyunu elinizle sıkın. Üzerine yumurta, kabartma tozu, kıyılmış soğan ve karamelize soğan ekleyip karıştırın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alın. Zeytinyağı ile yağlanmış tavada 4 dakika pişirin. Diğer tarafını da çevirip aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı zeytinyağı ile yağlayarak karışım bitene kadar işleme devam edin. Ilık olarak servis yapın.