Sofra
Yaz aylarının en sevilen meyvesi olan eriğin fırınlanmasıyla olan muhteşem fırında erik tarifi

4-6 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    8-10 adet anjelik erik

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı toz şeker

    7-8 adet anason

    1 su bardağı su

Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkararak fırın kabına dizin. Üzerlerine toz şekeri serpin. İçlerine yıldız anason koyun. 1 su bardağı su ekleyin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Arada bir kaşık yardımıyla suyunu üzerlerine gezdirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dondurma ile birlikte servis yapın.