
25 gram oda ısısında tereyağı
110 gram toz şeker
55 gram pudra şekeri
2 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
350 gram un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucu ile tuz
ÜZERİ İÇİN
2 adet yumurta akı
1.5 su bardağı çiğ ve kabuksuz badem
İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Kağıtların tepsiden kaymaması için tepsilere çok az tereyağı sürün. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını toz şeker ve pudra şekeri ile birlikte 5 dakika çırpın. Yumurtaları 2 dakika arayla ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Başka bir kasenin içinde elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru tırtıklı duy takılmış hamur sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıtlarının üzerlerine yuvarlak şekilde sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürün. Çiğ ve kabuksuz bademleri keskin bir bıçak yardımıyla boyuna çubuklar şeklinde kesin. Üzerlerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.