Bazlama
 
                                                Özellikle Kızılcahamam ilçesinde çok meşhur olan bazlamaya Samsun yöresinde toraman veya "pıtpıt' da denilmektedir. İşte yumuşacık bazlama tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Un, ekşi maya, kuru maya, tuz ve suyu genişçe bir kaba alarak yoğurun. Üzerini bir bezle örterek 20 dakika mayalandırın. 
- 
                    2
                    Hamuru 4 eşit parçaya bölerek yuvarlak bezeler yapın. Üzerini bir bezle örtün ve bir saat kadar daha mayalandırın. Kabarmış hamuru elinizle ezerek şekil verin ve 10-15 dakika daha mayalandırın. 
- 
                    3
                    Bu esnada yanmaz bir tavayı ocakta iyice ısıtın ve altını kısık ısıya alın. Mayalanmış hamuru alt üst yaparak kırmızı bir renk alana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    