Sebzeli Yufka Galette

Sebzeli Yufka Galette
ORTA 40 DAKİKA 4 KİŞİLİK

En pratik hamur işi tarifi! Şık bir görünüm ve muhteşem bir lezzet arayanlar için ideal. Sebzeli Yufka Galette, özel davetlerin ve ani misafirlerin kurtarıcısı olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için tüm malzemeyi çırpın. Yuvarlak bir fırın kabını hazırlayın. Yufkaları tek tek yerleştirerek, her katın arasına yoğurtlu harçtan sürün. Yufkaların kenarlarını kaptan dışa sarkıtın.

  • 2

    Kabak, patlıcan ve domatesi ince dilimleyin. Yufkanın ortasına bu sebzeleri dilediğiniz şekilde dizin. Bezelyeleri serpiştirin. Yufkaların dışta kalan kenarlarını galette formunda hafifçe büzerek içe doğru kapatın.

  • 3

    Kalan harcı sebzelerin ve kenarların üzerine gezdirin. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, kontrollü şekilde pişirin.

  • 4
    Servis öncesinde üzerine taze reyhan ve tane kırmızı karabiber serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...