1 kg patates
300 gram bezelye
1 adet organik limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım demet kıyılmış nane
Yarım çay kaşığı muskat
Birer çay kaşığı deniz tuzu ve karabiber
1 yemek kaşığı un
TEPSİYİ UNLAMAK İÇİN
1 yemek kaşığı un
TAVAYI YAĞLAMAK İÇİN
2 yemek kaşığı zeytinyağı
SERVİS İÇİN
Ev yapımı domates sos
Patatesleri iyice yıkayın, birkaç parçaya bölün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika yumuşayınca kadar pişirin. Kabuklarını soyun. Bezelyeyi tencereye alıp üzerine beş parmak geçecek kadar su ilave edin. 10 dakika haşlayıp suyunu süzün ve süzdüğünüz suyu kenara alın. Un dışında kalan tüm malzemeyi geniş bir kapta bezelyeler hafif taneli kalacak şekilde ezin. Azar azar unu ekleyin. Elinize yapışmayan bir kıvam elde edin. Orta boyda dilediğiniz şekilde köfteler yapın. Unlanmış tepsiye dizin. Bezelyeyi haşladığınız suyu orta boy bir tencereye alıp kaynatın. Köfteleri suya atıp 2 dakika haşlayın. Daha sonra kağıt havlu üzerine çıkarın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Köfteleri tavaya alıp hafif kızartın. Servis tabağına alıp dilediğiniz şekilde süsleyin ve ev yapımı domates sos ile birlikte servis yapın.