300 gram tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
3 su bardağı un
Birer paket kabartma tozu ve vanilya
1 yemek kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
2-3 gram damla sakızı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı file badem
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Geniş bir kasede tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Sütü ilave edip çırpın. Başka bir kaseye unu, kabartma tozunu, vanilyayı, mahlebi, tarçını alın. Üzerine damla sakızı, muskat, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin ve karıştırın. Un karışımını tereyağlı karışıma ilave ederek iyice karıştırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış orta boy ve yuvarlak kelepçeli kek kağıdına kek karışımını dökün. Üzerine file bademi serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.