
4 adet siyah incir
100 gram chia tohumu
400 ml süt
1 çay bardağı kırmızı üzüm suyu
1 su bardağı yulaf ezmesi
ÜZERİ İÇİN:
Tanelenmiş nar, incir ve bal
İncirleri yuvarlak şekilde incecik dilimleyin. Chia tohumunu sütte 2 saat boyunca bekletin. Yarısının üzerine kırmızı üzüm suyu ekleyip karıştırın. İki adet bardağın iç kenarlarına dik duracak şekilde dilimlenmiş incirleri yerleştirin. Bardakların yarısına gelecek kadar sütlü chia ilave edin. Yulaf ezmesinin yarısını serpiştirip, narı pay edin. Kalan yulaf ezmesini ilave edin. Üzüm sulu chia'yı yerleştirin. Üzerine sütlü chia'yı ekleyin. Tanelenmiş nar, dilimlenmiş çilek, şeftali ve yaban mersini ile süsleyin. Bal gezdirip servis yapın.