Sofra
Yumuşak ve tatlı bir ekmek tarifi olan bu Banana Bread tarifi, hem kolay hem de lezzetli. Günün her saayi yemek isteyeceğiniz muzlu ekmek tarifi.

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet yumurta

    1 paket vanilya

    100 gram oda ısısında tereyağı

    4 adet olgun muz

    1 paket kabartma tozu

    Yarım çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı tarçın

    Yarım su bardağı esmer şeker

    1.5 su bardağı un

Büyük bir kapta yumurta, vanilya ve tereyağını karıştırın. Üzerine ezilmiş muzları ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu, tuz, tarçın ve şekeri katıp, karıştırın. Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin ve hafif bir şekilde karıştırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış orta boy baton bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirin. Sürenin sonunda ekmeğin üzerine kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Fırından alıp kalıbın içinde 10-15 dakika soğumaya bırakın. Dilimledikten sonra servis yapın.