2 adet halka doğranmış kabak
250 ml süt
100 ml krema
Birer yemek kaşığı un ve zeytinyağı
5-6 diş doğranmış sarımsak
2 adet defne yaprağı
3-4 dal taze biberiye
1 çay kaşığı karabiber
2 adet orta boy patates
2 çay kaşığı tuz
Süt, krema, un, zeytinyağı, 2 diş halka doğranmış sarımsak, defne yaprağı ve 1 çay kaşığı tuzu sos tenceresine alın. 10-15 dakika kısık ısıda ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Patates ve kabakları halka dilimleyin. Orta boy bir tencereye patatesleri alın. Üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Ocağa oturtup kaynayana kadar haşlayın. Kaynayınca altını kısıp 7-8 dakika daha haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Kabakları ve patatesleri yağlanmış orta boy fırın kabına birbirine değecek şekilde dizin. Badem sütlü karışımı üzerine dökün. Biberiye ve kalan bütün sarımsakları aralarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından alın. Üzerine kaşar peyniri serperek 5 dakika daha üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık olarak servis yapın.