
4 adet patates
750 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet salçalık kırmızıbiber
3 adet domates
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber, kimyon, yenibahar
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
Köfte için kıymaya rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharat ekleyip iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, uzun ve oval şekil verin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında arada bir çevirerek pişirin. Patatesleri soyup köftelerin büyüklüğünde dilimleyin. Daha sonra bol yağda kızartın. Köfte ve patatesleri bir fırın kabına alıp harmanlayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresine alıp, 1 adet rendelenmiş domatesi kavurun. Üzerine salçayı katıp 1-2 dakika kavurun. 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. 2 dakika sonra ocaktan alın. Sosu köfte ve patates karışımının üzerine dökün. Biber ve domatesleri doğrayıp üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerine koyduğunuz sebzeler yumuşayana kadar pişirip servis yapın.