Sofra
Her öğünde harika bir tercih olan paçanga böreğini genelde restoranlarda başlangıç olarak yemeye alıştık. Fakat kahvaltı için de oldukça pratik olan bu tarif ile kahvaltılarınızı çok daha zengin hale getirebilirsiniz.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    3 adet yufka

    250 gram çemensiz pastırma

    3 adet domates

    3 adet sivri biber

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    YUFKALARI ISLATMAK İÇİN

    Yarım su bardağı sıvıyağ

    1 su bardağı süt

    1 adet yumurta

Yufkaları ıslatmak için süt, yağ ve yumurtayı küçük bir kaba alıp karıştırdıktan sonra kenara alın. Domates ve biberleri küp, pastırmaları uzunlamasına doğrayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp biberi ekleyin. Biberlerin rengi dönünce pastırmayı ilave edin. Bir-iki dakika sonra domates ekleyip, yumuşayana dek pişirin. Büyük boy bir tavayı kalan zeytinyağı ile yağlayın. Bir adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde içine yerleştirin. Kalan yufkaları iri parçalar halinde elinizle koparın. Tavadaki yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Aralarına yine sütlü karışımdan gezdirip, 3 kat yufka yerleştirerek tabanı oluşturun. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve pastırmalı harcı üzerine ilave edin. Kalan yufkaların arasına sütlü karışımdan gezdirerek tavaya yerleştirin. Kenarlardan sarkan yufkayı üzerine toplayın. Ocağa oturtup kısık ateşte altı kızarana dek pişirin. Alt üst ederek diğer tarafını da pişirin. Dilimleyerek servis yapın.