Sofra
Kekin hiç böylesini tatmadınız! Bir çay ya da kahve eşliğinde, sevdiklerinizle beraber taçlandıracağınız çok pratik olan, tatlı krizlerini bitiren bir tarif! Vişneli kırıntılı cupcake tarifi.

8-10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Vejetaryen

MALZEMELER

    1 su bardağı vişne

    2 adet yumurta

    3/4 su bardağı toz şeker

    125 gram eritilip soğutulmuş tereyağı

    1 su bardağı yoğurt

    1 adet lime'ın rendelenmiş kabuğu

    2 su bardağı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    1 çay kaşığı karbonat

    KIRINTI İÇİN

    70 gram oda ısısında tereyağı

    1 yemek kaşığı toz şeker

    1 yemek kaşığı esmer şeker

    1 su bardağı un

Yumurta ve toz şekeri 4-5 dakika iyice kabarana kadar çırpın. Üzerine tereyağı ve yoğurt ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. İçine rendelenmiş lime kabuğu ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyip üzerine ekleyin. Spatula ile hamuru söndürmeden, alt-üst ederek karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına 2/3'ü dolacak şekilde pay edin. Üzerlerine 2-3 adet çekirdeği ayıklanmış vişne yerleştirin ve yarısına kadar hamurun içine batırın. Kırıntı için tereyağını bir kaba alıp üzerine kalan malzemeyi ekleyin. Parmak uçlarınızla kırıntı olacak şekilde ufalayın. Muffin kalıplarının üzerine kırıntıları bir kaşık yardımıyla paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kontrol ederek (cupcake'lere bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.