3 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
150 gram rendelenmiş beyaz peynir
150 gram oda ısısında tereyağı
2 adet oda ısısında yumurta
2.5 su bardağı oda ısısında süt
Birer tatlı kaşığı karabiber ve tuz
ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı susam
Böreğin iç harcı için bir kaseye haşlanmış patatesi, peyniri, tereyağını, yumurtaları ve sütü alarak iyice karıştırın. Karabiber ve tuz ilave ederek karıştırmaya devam edin. 1 adet yufkayı tezgaha yerleştirin. Üzerine patatesli harcın üçte birini kaşık yardımıyla yayın. Yufkaların üzerlerine harcı yayarak ve üst üste yerleştirerek malzemeler bitene kadar işlemi tekrarlayın. Yufkaların karşılıklı iki tarafını ortaya doğru hafif kıvırın. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Üzerini streç film yardımıyla kapatarak derin dondurucuda 1 saat dinlendirin. Sürenin sonunda ruloları dilimler halinde kesin. Dilimleri daha önce pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızara kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.