Sofra
Zahmetli olması nedeniyle senede bir kez, yılbaşı klasiği olarak pişirilen oldukça kabarık bir kek türüdür, panettone tarifi! Bu nefis keki evde denemek isteyenler için sizler için hazırladık.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 yemek kaşığı instant maya

    4 yemek kaşığı ılık su

    Yarım su bardağı + 4 veya 5 su bardağı + yarım yemek kaşığı un

    2/3 su bardağı kuru üzüm

    5 yemek kaşığı tereyağı

    2 adet büyük boy yumurta

    4 adet yumurtanın sarısı

    3/4 su bardağı toz şeker

    1 çay kaşığı vanilya

    1 yemek kaşığı kuş üzümü

    Birer adet limon ve portakalın rendelenmiş kabuğu

Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı su ile karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın. Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü ilave edip karıştırın. Kuru üzümleri buzdolabında bekletin. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun. Yoğurma sırasında kalan 4-5 su bardağı unu azar azar ilave edin. Hamur elastik oluncaya kadar un ekleyin. Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın. Bir bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin. Yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal rendesini harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Derin bir fırın kabını yağlayıp pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.