Kayısılı Tepsi Keki

Yumuşacık keki ve lezzetli kayısısıyla mutlaka denemeniz gerek bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta, toz şeker ve tuzu mikserin yüksek ayarında 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ilave edip düşük ayarda karıştırın. Üzerine, un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin. Spatula yardımıyla malzemeyi birbirine yedirin.

  • 2

    Daha sonra yağlanmış unlanmış orta boy fırın tepsisine boşaltın. Kayısıları dörde bölüp çekirdek yataklarını çıkarın. Hamurun üzerine yerleştirip, file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...