Limon Kremalı Mini Kekler

Çaylarınızın yanına çok yakışacak limon kremalı mini kekler tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek hamuru için yumurtaları derin bir kaba alıp çırpın. Ardından sırayla Hindistan cevizi şekeri, yoğurt ve zeytinyağını katıp iyice çırpın. Kabartma tozunu unlara karıştırıp sıvı karışıma ilave edin ve çırpın. Ortası delikli muffin kalıplarının içlerini yağlayıp kek hamurunu pay edin.
-
2
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Pişen kekleri iyice soğuttuktan sonra dikkatlice kalıplardan çıkarın. Çok kabardıysa rahat oturması için alt kısmından biraz kesebilirsiniz. Limonlu krema için tüm malzemeleri iyice çırpın. Soğuyan kekin üzerine pay edip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL