Hurmalı Kakaolu Islak Kek

Doğal hurmayla tatlandırılan kakaolu ıslak kek, rafine şeker içermeyen besleyici yapısıyla çocuklar için hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hurmaları sıcak suda 10 dakika bekletin yumuşasın. Süt ile birlikte blender'den geçirin.
-
2
Yumurtaları bir çırpma kabında iyice köpürene kadar çırpın. Hurma püresini ve yağları ekleyip çırpmaya devam edin.
-
3
Kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Spatula ile karıştırın.
-
4
Karışımı orta boy ve yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
-
5
Sosu için süt, kakao, keçi boynuzu özünü bir tencerede karıştırın. Ocağa alın. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın. İçine tereyağını ilave edin.
-
6
Kek fırından çıktıktan sonra soğutmadan, hafif ılındığında üzerine sosu gezdirin ve çekmesini bekleyin.
-
7
Servis ederken üzerini ceviz ile süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL