Limonlu Glazürlü Pamuk Kek

Yumuşacık hamuru ve lezzetiyle çayın yanına yakışacak bir kek tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek hamuru için yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Orta boy delikli bir kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün.
-
2
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Glazür için limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Kek ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine glazür gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL