Ekmek Pudingi
Ev ekonomisine katkıda bulunacak, ekmek israfına son verecek lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmekleri küçük küçük doğrayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ilave edip çırpmaya devam edin. Tarçın, muskat ve vanilya ekleyip karıştırın.
-
2
Ekmekleri küçük boy ve yağlanmış yuvarlak kek kalıbına yerleştirip üzerine sütlü karışımı gezdirin. Kalıbın tabanını tezgaha hafifçe vurarak sütlü karışımın ekmeklerin arasına girmesini sağlayın.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dışarıda dinlendirin.
-
4
Kek kalıbından çıkarıp dilerseniz bütün dilerseniz porsiyonluk çember kalıplarla kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL