Ekmek Pudingi

Ev ekonomisine katkıda bulunacak, ekmek israfına son verecek lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ekmekleri küçük küçük doğrayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ilave edip çırpmaya devam edin. Tarçın, muskat ve vanilya ekleyip karıştırın.

  • 2

    Ekmekleri küçük boy ve yağlanmış yuvarlak kek kalıbına yerleştirip üzerine sütlü karışımı gezdirin. Kalıbın tabanını tezgaha hafifçe vurarak sütlü karışımın ekmeklerin arasına girmesini sağlayın.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dışarıda dinlendirin.

  • 4

    Kek kalıbından çıkarıp dilerseniz bütün dilerseniz porsiyonluk çember kalıplarla kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...