Mısır Unlu Kek

Mısır ununun dokunuşuyla lezzetli kek tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları çırpma kabına alıp içine tuzu ekleyin. Rengi açılana kadar çırpın. Daha sonra içine ayçiçek yağı ve sütü katıp, çok az çırpın. Buğday unu, mısır unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Tahta kaşıkla veya spatulayla söndürmeden karıştırın. En son içine küp doğranmış dil peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
  • 2
    Harcı yağlayıp unladığınız orta boy baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...