Mısır Unlu Kek
Mısır ununun dokunuşuyla lezzetli kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları çırpma kabına alıp içine tuzu ekleyin. Rengi açılana kadar çırpın. Daha sonra içine ayçiçek yağı ve sütü katıp, çok az çırpın. Buğday unu, mısır unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Tahta kaşıkla veya spatulayla söndürmeden karıştırın. En son içine küp doğranmış dil peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın.
-
2
Harcı yağlayıp unladığınız orta boy baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL