Annelerimizin Kalbini Çalacak 3 Leziz Tarif!

Annelerimizin Kalbini Çalacak 3 Leziz Tarif!

Anneler Günü sofralarını sevgiyle donatmak isteyenlere 3 leziz tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Anneler Günü Pankek'i

    MALZEMELER

    1. 1.5 su bardağı un
    2. 1 yemek kaşığı toz şeker
    3. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    4. Yarım çay kaşığı karbonat
    5. Bir tutam tuz
    6. 1 su bardağı süt
    7. 1 adet yumurta
    8. 2 yemek kaşığı tereyağı
    9. 1 çay kaşığı vanilin
    10. Servis için:
    11. Pudra şekeri ve çilek

    YAPILIŞI

    • Un, şeker, kabartma tozu, kabonat ve tuzu bir kapta karıştırın.
    • Ayrı bir kapta süt, yumurta, tereyağı ve vanilini çırpın.
    • Islak karışımı kuru karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
    • Tavayı orta ateşte ısıtın, hafifçe yağlayın.
    • Karışımdan 1 kepçe alarak tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirin, diğer yüzünü de pişirin.
    • Kalp şekli vermek için bir kurabiye kalıbıyla kalp şeklinde kesebilirsiniz ya da kalp şeklinde bir pankek kalıbı kullanabilirsiniz.
    • Üzerine pudra şekeri serperek ve etrafına çilekler dizerek servis edin.

    Otlu Muffin

    MALZEMELER

    • 3 adet yumurta
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Yarım su bardağı süt
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 paket kabartma tozu
    • 150 gram az yağlı beyaz peynir
    • Bir kase ince doğranmış karışık Ege otu (Arapsaçı, pazı, radika, kırmızı kale yaprağı)
    • 1 çay kaşığı tuz

    YAPILIŞI

    • Kaseye yumurta, zeytinyağı ve süt ekleyip çırpma teli ile çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve tuz ekleyip spatula ile karıştırın.
    • Küp şeklinde doğradığınız beyaz peynir ve ince doğranmış karışık Ege otlarını ekleyip karıştırın.
    • Harcı muffin kalıplarına, üzerlerinden bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

    Patates Mücver

    MALZEMELER

    3 adet patates
    1 adet soğan
    2 adet yumurta
    2 yemek kaşığı un
    Birer çay kaşığı zerdeçal, tuz ve karabiber

    ÜZERİ İÇİN:

    2-3 dal maydanoz

    KIZARTMAK İÇİN:

    Yeteri kadar zeytinyağı

    SERVİS İÇİN:

    Bir kase süzme yoğurt

    YAPILIŞI

    • Patatesleri rendeleyin ve fazla suyunu sıkın. Bu, mücverlerin daha çıtır olmasını sağlar.
    • Soğanı ince doğrayın. Derin bir kapta rendelenmiş patates, soğan, yumurta, un, zerdeçal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.
    • Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımdan kaşık yardımıyla alıp kızgın yağa bırakın ve önlü arkalı kızartın.
    • Kızaran mücverleri kağıt havlu serili tabağa alın ve fazla yağını süzdürün. Malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
    • Üzerlerine ince doğranmış maydanoz serpiştirin. Ilık veya soğuk olarak, yanında süzme yoğurt ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...