Frambuazlı, Lor Peynirli Kek
Severek yapacağınız frambuazlı, lor peynirli kek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları, loru ve vanilyayı çırpın.
-
2
Daha sonra iki karışımı birleştirin. Ilık tereyağını katın. Orta boy kelepçeli ve yuvarlak kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Frambuazların 3/4'ünü kalıba serpiştirin. Üzerine hamuru yayın. Kalan frambuazları üzerine yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Sürenin sonunda kürdan testi yapın. Kürdanı keke batırıp çıkarın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa kontrollü olarak 5 dakika daha pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL