Yeşil Mercimekli Kek Tarifi

Bittikçe tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz glutensiz, muhteşem tarifimiz var. Yeşil Mercimekli kek tarifi zengin içeriğiyle hem besleyici hem doyurucu bir kek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mercimeği yıkayıp süzün ve tencereye alın. Sebze suyu ilave edip haşlayın. Ayrı bir yerde keten tohumunu su ile karıştırın.

  • 2

    Soğan, mantar ve biberi irice kıyın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanı 2-3 dakika soteleyin, ezilmiş sarımsak ekleyip 1 dakika soteleyin.

  • 3

    Mantar ilave edip 3 dakika daha soteleyin. Biberi ve rendelenmiş havucu katıp 10 dakika sotelemeye devam edin. Mercimeğin 1/3'ünü mutfak robotundan geçirin. Kalan mercimek ile beraber tavadaki sebzelere ilave edin.

  • 4

    Ceviz ve ufalanmış ay çekirdeğini tavaya ekleyin. Ekmek kırıntısı ve yulaf unu ilave edip karıştırın. I Pekmez, soya sosu, salça ve kekiği keten tohumu ile karıştırın.

  • 5

    Daha sonra kek hamuruna ekleyip karıştırmaya devam edin. Orta boy dikdörtgen kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayıp, kek hamurunu kalıba boşaltın.

  • 6

    Üzerine sos malzemesini karıştırıp sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...