Panettone
 
                                                YENİ YILI KARŞILARKEN SOFRALARINIZI BİRBİRİNDEN LEZİZ VE FARKLI KÜLTÜRLERİN TARİFLERİNDEN OLUŞAN TATLARLA DONATMAYA NE DERSİNİZ?
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Derin bir kapta mayayı 2 yemek kaşığı ılık su ile karıştırarak eritin. Yarım su bardağı unu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatıp 6 saat dinlendirin. Oda ısısında bekletilmiş tereyağını, yumurtaları ve yumurta sarılarını çırpın.
- 
                    2
                    Toz şeker, vanilya ve kalan 2 yemek kaşığı ılık suyu da ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü katıp karıştırın. Mayayı karışıma ekleyip yoğurun.
- 
                    3
                    Yoğurma sırasında kalan 4 su bardağı unu hamur elastik oluncaya kadar azar azar ekleyin. Yağlanmış derin bir kaba alın. Bezle üzerini örttükten sonra tekrar 6 saat dinlendirin.
- 
                    4
                    Kalan yarım yemek kaşığı un, kuru üzüm, limon ve portakal kabuğunu harmanlayın. Bu karışımı hamura ekleyip 5 dakika yoğurun. Pişirme kağıdı ile kaplanmış derin bir kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    