Tahin Soslu Keçiboynuzlu Kek

Tahin Soslu Keçiboynuzlu Kek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kek için derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Çırpma teli ile karıştırın. Üzerine şeker, badem sütü ve zeytinyağını ekleyin. Şeker eriyene dek çırpın.
  • 2
    Keçiboynuzu unu, tam buğday unu, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeler karışına dek karıştırmaya devam edin. Fındığı da katıp karıştırın.
  • 3
    Karışımı, küçük boy ve yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • 4
    Tahin sos için derin bir kapta tahin, fıstık ezmesi ve kremayı karıştırıp kenara alın.
  • 5
    Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkarın. Kek soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine yayın. İri kıyılmış fındık ve şerit doğranmış çikolata serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...