Tahin Soslu Keçiboynuzlu Kek

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek için derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Çırpma teli ile karıştırın. Üzerine şeker, badem sütü ve zeytinyağını ekleyin. Şeker eriyene dek çırpın.
-
2
Keçiboynuzu unu, tam buğday unu, vanilya, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeler karışına dek karıştırmaya devam edin. Fındığı da katıp karıştırın.
-
3
Karışımı, küçük boy ve yağlanmış baton kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
-
4
Tahin sos için derin bir kapta tahin, fıstık ezmesi ve kremayı karıştırıp kenara alın.
-
5
Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkarın. Kek soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine yayın. İri kıyılmış fındık ve şerit doğranmış çikolata serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL