Karamelize Şeftalili Kek

Karamelize Şeftalili Kek

Şeftalinin sulu ve tatlı lezzeti, karamelin o eşsiz aromasıyla buluşuyor. Karamelli Şeftalili Kek, çay saatlerinize bambaşka bir keyif katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Üst taban için şeftalileri ince ay dilimleri şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritip esmer şekeri ekleyin. Şeker eriyince şeftalileri ilave edip birkaç dakika soteleyin.

  • 2

    Kek hamuru için şeker ve eritilmiş tereyağını çırpın. Ilık sütü ekleyin. Ardından yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin.

  • 3

    Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve isteğe bağlı badem ununu eleyerek karışıma katın, spatula ile karıştırın.

  • 4

    Kelepçeli 22 cm'lik kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin. Şeftalileri dizip üzerine karamelli sosunu dökün. Kek hamurunu dikkatlice şeftalilerin üzerine yayın.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece ve fanlı fırında kontrol ederek pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin.

  • 6
    Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin. Dondurma eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...