Limonlu Kek

Limonlu Kek

Ferahlık veren limon aromasıyla yumuşacık dokuyu buluşturan bu kek, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı olacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları tuzla birlikte mikserde çırparak kar haline getirin.
  • 2
    Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, yeniden çırpın. Ayrı bir yerde sarıları da mikserde çırpıp kalan 1 su bardağı toz şekerle yeniden çırpın. Ak ve sarıları karıştırın.
  • 3
    Mikserin hızını azaltıp, kalan malzemeyi ekleyin. Orta boy ve yağlanmış kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...