Limonlu Kek

Ferahlık veren limon aromasıyla yumuşacık dokuyu buluşturan bu kek, çay saatlerinin vazgeçilmez tatlısı olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Akları tuzla birlikte mikserde çırparak kar haline getirin.
-
2
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyip, yeniden çırpın. Ayrı bir yerde sarıları da mikserde çırpıp kalan 1 su bardağı toz şekerle yeniden çırpın. Ak ve sarıları karıştırın.
-
3
Mikserin hızını azaltıp, kalan malzemeyi ekleyin. Orta boy ve yağlanmış kek kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol ederek pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL