Çilekli, Yulaflı, Ballı Kek

Çilekli, Yulaflı, Ballı Kek

Taze çilek, besleyici yulaf ve doğal bal ile hazırlanan bu kek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tatlı alternatifi sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kek için derin bir kapta tüm hamur malzemesini iyice karıştırın. Orta boy bir kek kalıbına pişirme kağıdı serip karışımı dökün. Kaşığın tersiyle bastırarak incecik bir taban oluşturun.

  • 2

    Çilekleri boydan ikiye kesip üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, altın rengi alana kadar pişirin.

  • 3

    Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince kalıptan servis tabağına alın.

  • 4
    Pudra şekeri, krema kıvamında çırpılmış mascarpone peyniri, nane ve çilek dilimleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...