Kestaneli Brownıe Tarifi

Kestaneli Brownıe Tarifi
ORTA 10 KİŞİLİK

Kestaneli brownıe tarifi farklı tatlar sevenler için doğru tercihtir. Kakao ve kestane karışımı kestaneli brownie nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çikolata ve tereyağını cam bir kaba alıp, kaynamasına izin vermeden benmari usulü eritin. Eriyen karışımı ocaktan alıp ara sıra plastik spatula yardımıyla karıştırarak oda sıcaklığına getirin.
  • 2
    Yumurta ve toz şekeri büyük bir karıştırma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 5 dakika çırpın. Daha sonra çikolatalı karışımla yumurtalı karışımı birleştirip yarım dakika düşük devirde çırpın.
  • 3
    Un, tuz ve kakaoyu bir kaba eleyip karıştırın ve sonra sıvı karışıma ilave edin. Katı parçalar kaybolana dek yine yarım dakika mikserin en düşük devrinde çırpın.
  • 4
    Karışımı pişirme kağıdı ile kaplanmış 20x20 cm'lik en az 5 cm yüksekliğinde bir kalıba düz olacak şekilde dökün.
  • 5
    Üzerine kabukları temizlenmiş bütün haldeki 10 adet haşlanmış kestaneyi batırın. Kalan kestaneleri ince kıyıp en üste ekleyin ve hafifçe bastırın.
  • 6
    Kalıbı fırının orta katına tel ızgara üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 25 dakika pişirin.
  • 7
    Pişen brownie'yi kek kalıbında soğumaya bırakın. Kalıptan alın ve dilimleyerek servis yapın.
    AŞÇININ NOTU
    Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ile brownie'nin üzerini süsleyerek de servis yapabilirsiniz. Brownie malzemesini karıştırırken topaklanmış bir malzeme kalmamasına özen gösterin, şayet topaklanma kalırsa brownie'nin içinin homojen bir hal almasına engel olur. Brownie çok kabarmayan, kek gibi içi kuru olmayan bir yapıya sahiptir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...