
6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet yumurta sarısı
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
HARÇ İÇİN
500 gram ıspanak
2-3 adet soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
YUFKALARIN ARASINA SÜRMEK İÇİN
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı soğuk süt
Susam ve çörekotu
Hamur için tereyağı, karbonat, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz ve yumurta sarısını karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesinden biraz daha sert hamur hazırlayın. 8 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Bezeleri un serperek açın ve tepsinizin ebadında kenarlarını kesin. Yufkaları ayrı ayrı sererek biraz kurutun. Harç için kıyılmış soğan, ıspanak, tuz, karabiber ve zeytinyağını elinizle ovalayıp kenara alın. Yufkaların arasına sürmek için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tepsiyi yağlayıp 1 adet yufka serin. Üzerine, aralarına zeytinyağlı karışımdan sürülmüş 3 adet yufka yerleştirin. Toplam 4 adet yufka olduğunda hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan 4 adet yufkayı da aralarını zeytinyağlı karışımla yağlayarak ıspanaklı harcın üzerine serin. En üstteki yufkanın da üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk süt serpin. Dilimleyerek servis yapın.