Sofra
Pratik kurabiye tariflerine bir yenisini daha ekledik. Tahin severlerin severek yapmak isteyeceği Kolat tarifiyle evde hemen deneyebileceğiniz tahinli kurabiye tarifi

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    125 gram yumuşak tereyağı

    1 çay bardağı tahin

    1 çay bardağı toz şeker

    1 paket vanilya

    1 adet yumurtanın sarısı

    2 su bardağı un (200 gram)

    1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı

    ÜZERİ İÇİN

    15-20 adet fındık

Hamur için tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. İyice yoğurun. Toparlayıp üzerini örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp ortalarına parmağınızla hafifçe bastırarak çukur oluşturun. Bu çukurların içine tane fındık yerleştirin. Hamurları aralıklı olarak pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.