1 kg incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı esmer şeker
HAMUR İÇİN
1.5 su bardağı çok amaçlı un
2 yemek kaşığı toz şeker
200 gram tuzsuz ve soğuk tereyağı
200 gram soğuk krem peynir
1 yemek kaşığı buzlu su
Bir tutam tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı esmer şeker
Dilimlenmiş incir, tereyağı ve şekeri tavada hafif pişirin. Hamur için un, toz şeker, tuz, tereyağı ve krem peyniri mutfak robotunda yoğurun. Kumlu biri görünüme sahip olduğunda buzlu suyu ekleyip yoğurma işlemini tamamlayın. Hamuru süreç filme sarıp buzdolabında bir gece bekletin. Sürenin sonunda hamuru 6 bezeye ayırıp pişirme kağıdı üzerinde 20 cm çapında açın. Hamurların kenarında 1 cm'lik boşluk kalacak şekilde incirli karışımı yerleştirin. Kenarlardaki hamuru incirlerin üzerine kapatın. Üzerlerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.