Limonlu Lokum

Ferahlığıyla yumuşacık bir tat: Limonlu Lokum, damakta iz bırakan nostaljik bir lezzet sunuyor!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Su, toz şeker, limon kabuğu rendesini ve limon tuzunu bir tencereye alıp orta ateşte kaynatın.
-
2
Limon suyunu süzgeçten geçirin. Bir kaseye alıp nişastayla karıştırın ve bu karışımı tencereye ekleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Yaklaşık 25-30 dakika sonunda lokum elastikiyetinde bir kıvam alacaktır.
-
3
Dikdörtgen veya kare bir kalıba pişirme kağıdı yerleştirin. Sıcak lokumu 2 parmak kalınlığında üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
-
4
Mutfak tezgahına biraz nişasta serpin. Lokum kalıbını kağıdından tutup ters çevirerek tezgaha alın. Küplere kesip pudra şekerine bulayarak servis tabağına koyun.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL