Karadut Peltesi
İstanbul mutfağından…Hafif, nefis bir yaz tatlısı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dutları ezip suyunu süzün ve 3 su bardağı dut suyunu kenara ayırın. Şayet dutlardan 3 su bardağı su çıkmazsa biraz su ilavesi yapabilirsiniz.
-
2
Toz şekeri tencereye alıp, üzerine nişastayı eleyerek ilave edin ve harmanlayın. Dut suyunu ekleyip toz şeker eriyene kadar karıştırın. Sürekli karıştırarak boza kıvamında olana kadar pişirin.
-
3
Fokurdamaya başlayınca 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.15x25 cm'lik bir kalıbı hafifçe ıslatıp karışımı içine boşaltın.
-
4
Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL